2019 elején érkezik a ZenFone 5 család Android 9.0 frissítése

Az ASUS nemrég bejelentette, hogy a ZenFone 5-ös széria (ZenFone 5, ZenFone 5Z és ZenFone 5 Lite/5Q/5 Selfie modellek) hamarosan megkapják a Google által fejlesztett Android operációs rendszer legfrissebb, 9.0 Pie névre keresztelt frissítését, mely számos új funkciót, biztonsági fejlesztést és egyéb javítást hoz magával.

A frissítést az elérhetőség függvényében automatikusan felkínálják majd a mobilok és a felhasználó szabadon dönthet annak telepítéséről.

Modellek Modellszám Android 9.0 Pie Frissítés időpontja
ZenFone 5 ZE620KL 2019 első negyedévének eleje
ZenFone 5Z ZS620KL 2019 január vége
ZenFone 5 Lite/5Q/5 Selfie ZC600KL 2019 január vége

Útmutató – automatikus FOTA frissítéshez

Amint a frissítés elérhetővé válik a felhasználó készülékére, a gyártó értesítést küld. Erre az értesítésre kattintva kezdődik meg a frissítési csomag letöltése.

Miután megtörtént a letöltés, a felhasználó ismét kap egy értesítést annak telepíthetőségéről, ezt megnyitva pedig elindítható a telepítési procedúra.

A készülékek a telepítés során kétszer újra fognak indulni. A folyamat közben ne kapcsoljuk ki a készülékeket.

Útmutató – manuális letöltés és frissítéshez

A rendszer nem minden esetben jelzi azonnal a frissítés elérhetőségét, akár egy hét késés is elképzelhető lehet. A felhasználó azonban manuálisan is bármikor lekérdezheti, hogy a készülékére elérhető e bármilyen frissítés. Ehhez a Settings>System>System Update menüpontokon kell végigmenni, mely magyar nyelven a Beállítások>Rendszer>Rendszerfrissítések folyamat után érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close