Bemutatkozott az ASUS Prime B365-Plus alaplap

Az Intel középkategóriába szánt B365 Express chipkészletét meglehetősen “langyosan” fogadták a gyártók, hiszen az új chipkészletek megjelenéséhez köthető új alaplapáradat jócskán elmaradt, a gyártók inkább csak 1-2 modellt építettek erre a fejlesztésre. Az ASUS-nak már van B365-ös megoldása a piacon, nemrég pedig egy újabb jól felszerelt megoldást mutattak be.

Az ASUS Prime B365-Plus alaplap tehát az Intel B365 Express chipkészletére épül, mely tulajdonképpen egy olyan újragondolt H270 Express megoldás, amely a 8. és 9. generációs, LGA1151-es foglalattal rendelkező processzorokhoz készült. A Prime B356-Plus egyben a gyártó első ATX méretű B365-ös megoldása, vagyis ezzel a modellel egy komoly rést tömnek be a palettán.

A fekete-fehérben tündöklő újdonság 4db DDR4-es memóriafoglalatot kapott, található rajta számos PCI-Express csatlakozó is (1db fő PCI-Express 3.0 x16), valamint fontos megjegyezni azt is, hogy már a dobozból kivéve támogatja a 9. generációs Intel processzorokat, vagyis nincs szükség extra BIOS frissítésre és egyéb felhasználói beavatkozásra.

Ami a jövőt illetően jól jöhet az a 2db M.2-es bővítési lehetőség, az egyik PCI-Express 3.0 x4 csatlakozást, a másik pedig PCI-Express 3.0 x2 és SATA 6 Gbps csatlakozást kapott. A kijelzőket érintő csatlakozások terén D-SUB, DVI és HDMI jelenti a kínálatot, USB csatlakozásból pedig 8db USB 3.0 került a lapra, melyből 4 hátul található 4db pedig bővítőfejként a lapon. Az 1 GbE hálózati csatlakozást egy Realtek 8111H PHY modul vezérli, a hangzás terén pedig sokat nem várhatunk tőle, hiszen egy belépőkategóriás Realtek ALC887 CODEC-et kapott.

Az alaplap ára valahol 100 dollár környékén, inkább 10-15 dollárral alatta lehet.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close