Bemutatkozott az ASUS ROG Strix Radeon RX 590

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a ROG Strix Radeon RX 590 grafikus kártyát, mely az AMD legújabb felsőkategóriás megoldására építkezve kínál kiemelkedő hűtést, piacvezető megbízhatóságot és személyre szabható világítást.

A ROG Strix kártyák hatékony hűtéséről több, az ASUS által fejlesztett technológia gondoskodik és ez az RX 590 esetében sincs másként. A MaxContact névre keresztelt megoldás akár 2x nagyobb hővezető felületet biztosít a GPU magok számára, az elvezetett hő távozásáról pedig a hagyományos ventilátoroknál 105%-kal nagyobb statikus nyomást biztosító 3db Wing-blade ventilátor gondoskodik. A ventilátorok ráadásul csak akkor pörögnek fel, ha a kártya eléri az 55 fokos hőmérsékletet, vagyis alapjáraton rendkívül csendes megoldásról van szó.

Az IP5X szabványnak való megfelelés biztosítja, hogy porosabb környezetben is helytáll az újdonság. A ROG Strix grafikus kártyák a megbízhatóságukról is híresek, melyről részben az Auto-extreme névre keresztelt automatizált gyártási technológia gondoskodik, ami új piaci mércét épített fel azzal, hogy minden forrasztást egy lépésben végez el. Ezzel egyébként az ASUS csökkenteni tudta a komponensekre hatást gyakorló termikus feszültséget és el tudják kerülni a durva tisztítószerek használatát, ami összességében kisebb környezeti hatást, csökkenő gyártási energiafogyasztást és megbízhatóbb terméket eredményez.

A megbízhatóság és a kiváló hűtés mellett a Republic of Gamers család a teljesítményéről is híres, melyből ezúttal sincs hiány. A hétfázisú feszültségszabályozó, amely ötvözi a prémium fojtókat, a szilárd polimer kondenzátorokat és a nagy áramerősségű fázisokat, biztosítja, hogy az AMD legújabb fejlesztése a maximumot tudja nyújtani a felhasználók számára. Ugyancsak erről gondoskodik a 8GB GDDR5 memória, mely nem csak megfelel, hanem túl is szárnyalja a topkategóriás játékok elvárásait. A kártya egyszerre 4 megjelenítőt is képes kezelni, ezeket a 2db HDMI 2.0b, 2db DisplayPort 1.4 vagy a DVI csatlakozáson keresztül kapcsolhatjuk a ROG Strix RX 590-hez.

Az új ROG Strix RX 590 minden konfigurációban jól mutat majd. Az Aura Sync RGB világítás az előlapon és a hátlapon is megtalálható és akár a hallgatott zene ritmusához, a processzor aktuális hőmérsékletéhez vagy a teljesen egyedi igényeinkhez is igazíthatjuk. Az Aura Sync szoftverrel pedig össze is hangolhatjuk a többi ASUS perifériánkkal vagy más gyártók Aura Sync-képes megoldásaival.

Elérhetőség & Árak

ASUS ROG Strix RX 590 novemberben kerül fel a boltok polcaira.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close