Black Ops 4-es kiadást kapott az ASUS csúcskártyája

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) család tagjai már számos különleges kiadással lepték meg a rajongókat, melyek közül akadtak más hardvergyártókkal köttetett partnerségek és a játékvilág nagyjaival közösen készített, limitált kiadású darabok is.

Egyedi ventilátorok és külső borítás

Idén több nagyszerű cím mellett az ASUS az Activision csapatával is szoros együttműködésben állt, akik az év egyik legjobb játékért, a Call of Duty: Black Ops 4-ért is felelősek. A legendás Call of Duty széria legújabb része óriási sikert aratott a játékosok körében, a két piaci óriás pedig nem csak abban állapodott meg, hogy jó néhány ASUS Republic of Gamers hardver mellé ingyenes Call of Duty: Black Ops 4 jár, hanem abban is, hogy limitált kiadásban különleges hardvereket készítenek.

Ehhez a különleges felhozatalhoz nemrég csatlakozott a az ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty : Black Ops 4 Edition grafikus kártya is, mely nevéből adódóan egy különleges NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti modell, amiből csupán 500 darabot készített a gyártó. A legújabb CoD által inspirált “camo-jellegű” borítás alatt egy nagyon komoly hűtési megoldás és ezáltal egy csúcskategóriás teljesítményt kínáló kártya lapul.

Különleges hátlap

Ahhoz, hogy a kártya még a közvetlen vetélytársakhoz képest is kimagaslóan teljesítsen, egy remek hűtési rendszerre van szükség. Ebben szerencsére az ASUS már profi, a 2,7 slotot elfoglaló, három
IP5X-ös szabványnak is megfelelő ventilátorral operáló hűtésre pedig ezúttal sem lehet panaszunk. A gyártó rendkívüli strapabíróságot és halk működést ígér, a hatékonyságra pedig mi sem jobb bizonyíték, mint a kártya 1665 MHz-es Boost teljesítménye, amit már a dobozból kivéve is megkapunk, így sejthetjük, hogy némi utánajárással még bőséges potenciál rejlik ebben a modellben.

Ezt a további potenciált támasztja alá a 16 fázisú VRM rendszer és a Super Alloy Power technológia is, mely azt jelenti, hogy az ASUS különösen strapabíró, hőálló és korróziógátló anyagokat használt a kártya megépítéséhez, ezáltal stabilabb feszültséget, hosszabb élettartamot és még nagyobb teljesítményt kaphatnak a felhasználók. Mindehhez hozzájön még az Auto-extreme névre keresztelt automatizált gyártási technológia, ami új piaci mércét épített fel azzal, hogy minden forrasztást egy lépésben végez el. Ezzel egyébként az ASUS csökkenteni tudta a komponensekre hatást gyakorló termikus feszültséget és el tudják kerülni a durva tisztítószerek használatát, ami összességében kisebb környezeti hatást, csökkenő gyártási energiafogyasztást és megbízhatóbb terméket eredményez.

Megerősített keret és több LED-zóna

Az pedig már egyáltalán nem meglepetés, hogy egy ilyen felsőkategóriás modell megkapta a az ASUS Aura Sync RGB technológiát. A LED világítást az előlapon és a hátlapon is megtalálhatjuk és akár a hallgatott zene ritmusához, a processzor aktuális hőmérsékletéhez vagy a teljesen egyedi igényeinkhez is igazíthatjuk. Az Aura Sync szoftverrel pedig össze is hangolhatjuk a többi ASUS perifériánkkal vagy más gyártók Aura Sync-képes megoldásaival.

Bővebb információkat a gyártó honlapján találtok.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close