Érdekes ZenFone 6 kamera opciók láttak napvilágot

Az ASUS nem titkoltan szeretne igen nagy sikereket elérni az okostelefonok piacán, mely nem egyszerű, hiszen rengeteg a kihívó és nagyon sok a versenyképes ajánlat. Szerencsére egy ilyen márkanév és a sokéves tapasztalat sokat tud lendíteni egy gyártó dolgán, de ahogy a korábbi években láthattuk, az igazán nagy áttörés még várat magára. Persze ez az átlagfelhasználóknak szánt okostelefonok piacára igaz, hiszen a játékosoknak szánt mobilok piacát jóformán letarolta az ASUS ROG Phone és annak kiegészítői.

A ZenFone 5 széria igen sok újítást hozott magával és láthatjuk, hogy évről évre egyre jobb készülékeket kapunk, arról nem is beszélve, hogy remekül szegmentálják a ZenFone család egyes darabjait, így tényleg minden igényt igyekeznek lefedni és minden területre elhozzák a legfrissebb fejlesztéseket. Lassan esedékes lehet a ZenFone 6 bemutatkozása, hiszen közeleg a 2019-es Mobile World Congress, ahol vélhetően más nagy gyártók mellett az ASUS is dedikált eseményen leplezi majd le a legújabb ZenFone család első tagjait. Az MWC 2019 február utolsó hetében kerül megrendezésre, így addig még ne vegyünk semmit se biztosnak, de nemrég érdekes információk érkeztek a ZenFone 6-os széria előlapi kamerájának vagy akár kameráinak elhelyezkedéséről.

Manapság ugyanis az okostelefonok piacán a legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehetne a ténylegesen a teljes előlapot elfoglaló kijelzővel rendelkező mobilt megalkotni, mely eddig még nem igazán sikerült. Az ehhez közeledni kívánó Apple-féle notch letarolta a piacot és ahogy láthattuk a ZenFone 5 család is ezzel operált, de közben érkeztek más megoldások is. Ilyen például a készülék felső részébe szerelt kamera, mely az applikáció megnyitásakor felbukkan, bezárásakor pedig visszamegy a helyére. Ezt eddig az Oppo Find X és a Vivo NEX tárta legjobban a felhasználók elé és mindkét készülék vegyes érzelmeket váltott ki a felhasználókból és a székértőkből is. Az biztos, hogy ezzel a módszerrel a modult teljesen el lehet tüntetni az előlapról, de kérdéses, hogy mennyire tartós és mennyire praktikus ez a megoldás.

A másik út az, hogy meghagyják a kameramodult a kijelzőn, de elhagyják az “óriási” szigetet, vagyis nagyjából tényleg csak akkora sziget lesz, amekkora helyet elfoglal a kameramodul. Ezt eddig a Samsung Galaxy A8s, illetve a Huawei Nova 4-nél és a Honor V20-nál láthattuk. Itt a tartósság miatt nem kell aggódnunk és akkora helyet nem is vesztünk, mint a nagyobb szigeteknél, de azt nehéz eldönteni, hogy a kis kerek “vakfolt” hol a legkevésbé zavaró a felhasználók számára. Nos, nagyjából ezeken a problémákon gondolkozhatnak az ASUS főhadiszállásán is, hiszen többféle tervezet is napvilágot látott az ASUS kapcsán. Egy korábban kiszivárgott prototípus szerint a kis kameraszigetet részesítik előnyben, de a nemrég napvilágot látott képeken számos eltérő szélességű, a készülék felső részébe épített felbukkanó modult is próbálgatnak.

A végtermékre még legalább 1 hónapot várnunk kell, de az is lehet, hogy csak tavasszal érkezik a ZenFone 6-os széria. Az biztos, hogy elsők között számolunk be nektek a bemutatott újdonságokról és tesztkészülékeket is igyekszünk majd mihamarabb szerezni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close