G-Sync-es újdonságokkal bővül az ASUS kínálata

Az ASUS igen népszerű szereplő a játékosoknak szánt monitorok piacán, mely az elmúlt 1-2 évben igen sokat változott, hiszen számos új trend és technológia jelent meg, azonban a hardcore játékosoknak továbbra is az alapok a fontosak. Úgy fest, ezt az ASUS is tudja, hiszen nemrég három új monitorról is említést tettek, melyek egyértelműen az NVIDIA grafikus kártyákkal rendelkező, kompetitív eSport címekkel játszó játékosoknak készültek.

Az újdonságok 165Hz-es képfrissítést, 0,5ms-os válaszidőt és NVIDIA G-SYNC hitelesítést kaptak, vagyis minden adott ahhoz, hogy a leggyorsabbak és legjobbak legyünk a pályán. A méretek is jól mutatják, hogy az ASUS mennyire tisztában van a célközönséggel, hiszen 24 és 27 hüvelyk közötti modelleket kaptunk, melyeket általában az eSportolók előnyben részesítenek, hiszen az óriási UltraWide megoldások főként a casual gamerek számára jelentenek jó választást.

A hármas legkisebb tagja a 24 hüvelykes ASUS VG248QG, őt követi a 24,5 hüvelykes VG258QR, a sort pedig a 27 hüvelykes VG278QR zárja. Mindhárom modell 1920 x 1080 pixelt megjelenítő TN panelt kapott, tehát elképesztő színorgiára ne számítsunk, ezek kőkemény gamer monitorok. Az NVIDIA G-SYNC támogatás kapcsán a gyártó kiemelte, hogy mindhárom újdonság átment az NVIDIA kétlépcsős vizsgálatán, vagyis a lehető legjobb Adaptív Szinkronizációs technológiával rendelkeznek az NVIDIA grafikus egységekhez. Ez nagyon fontos, hiszen mióta az NVIDIA kártyák is támogatják a FreeSync-et, sok gyártó csak megemlíti az Adaptív Szinkronizáció támogatását, de terméke még sincs teljes összhangban az NVIDIA G-SYNC képes kártyákkal és a három újdonságnál jóval rosszabb képi élményeket kínál.

Mindhárom monitor megkapta az ASUS GameVisual beállításait, vagyis a különféle játékstílushoz, műfajhoz igazított képi beállításokat alkalmazhatjuk. A monitorok ugyancsak rendelkeznek ASUS Extreme Low Motion Blur (ELMB) technológiával, mely kíméli a szemet és csökkenti a villogást. Külsőre meglehetősen egyszerűnek tűnnek, mely jó hatással van az árazásukra is. Azt még érdemes megemlíteni, hogy mindhárom megjelenítő állványa képes a döntésre, forgatásra és a magasság állítására, így tökéletesen belőhetjük őket a saját asztalunkhoz, testtartásunkhoz.

A csatlakozások terén mindhárom monitor esetében 1db DisplayPort 1.2, 1db HDMI (v1.4), 1db Dual Link DVI-D és a szokásos, 3,5mm-es jack-csatlakozás áll a tulajdonosok rendelkezésére. A két nagyobb modell egy ideje már itthon is elérhető, az ASUS VG258QR 110 000 Ft környékén vihető haza 3 év garancia mellett, míg az ASUS VG278QR csak alig pár ezer forinttal drágább nála, így ezek alapján a legkisebb, VG248QR modellszámú újdonság 100 000 Ft környékén érkezhet meg nemsokára a hazai boltokba.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close