Helios néven érkezik az új ASUS ROG Strix számítógépház

A számítógépes hardverek piacán az ASUS a világ egyik vezető márkája, a grafikus kártyák és alaplapok piacán nagyon népszerűek a termékeik, azonban a vállalat rajongóinak eddig nem igazán volt opciójuk arra, hogy dedikált ASUS házba tehessék a szeretett hardverjeiket. A Las Vegas-ban megrendezésre került CES 2019 alkalmával azonban a vállalat standján felbukkant az ASUS ROG Strix Helios névre keresztelt, mid-tower méretekkel rendelkező újdonság egy különleges változata is. A kiállításon szereplő ház ugyanis egy OLED kijelzőt is kapott az előlapjára, amely fontos adatokat tudott megjeleníteni a ház belsejében található hardverekről, ez azonban a boltokban kapható modellben nem lesz elérhető.

A külsőt tekintve viszonylag egyszerű megoldással van dolgunk, de azért jóval komplikáltabb, mint például egy NZXT ház. Természetesen szálcsiszolt alumínium és edzett üveg párosával van dolgunk, így garantált a minőség és a strapabíróság. Természetesen az RGB világítás nem maradhat le egy ROG termékről sem 2019-ben, így a ház elején egy ROG embléma, egy motívumokkal díszített jelentős terület és egy Republic of Gamers felirat színe szabható teljesen személyre. Ezeket a fényeket direktben az alaplapok RGB vezérlőire is köthetjük, így természetesen minden másik ASUS Aura RGB LED világítással rendelkező hardverrel megegyező pompában is képesek világítani, illetve más gyártók termékeivel is kompatibilisek az alaplapi vezérlésnek köszönhetően.

A csatlakozásokat magában foglaló I/O panel a ház tetejére került, hogy ne törje meg a gyönyörű látképet. Jól felszerelt részt kapunk, hiszen a négy USB 3.1 csatlakozó közül az egyik USB Type-C változat, mellettük pedig megtaláljuk a LED vezérlőt és a ventilátorszabályzót is. Említettük már a mid-tower méretkategóriát, amelyen belül a 49 mm x 564 mm x 592 mm-es méreteivel a ROG Strix Helios a nagyobb házak közé tartozik. Olyannyira a nagyok közé, hogy a kisebb méretű megoldások és a hagyományos ATX méret mellett az E-ATX méretet is támogatja, vagyis a legkomolyabb ASUS megoldások is gond nélkül elférnek majd benne.

A hűtésre rátérve gyárilag is alaposan el leszünk látva ventilátorokkal, hiszen hátulra egy 12 centiméteres ventilátor került, míg elől három darab 14 centiméteres egység dolgozik. Ezeket kiegészítve felülre akár két darab 14 vagy 12 centiméteres ventilátor is kerülhet, de természetesen a vízhűtéses megoldásokat is támogatja a ház, hiszen elől és felül is bőven van hely a 24 vagy akár 36 centiméteres radiátoroknak. 3,5 colos merevlemezből két darabnak van dedikált tárolója, melyekbe természetesen kisebb HDD vagy SSD is kerülhet, ezeken felül pedig még 4 darab 2,5 colos SSD-nek szánt rögzítőpont is van a házban. Grafikus kártyáknak és kiegészítő kártyáknak 8 helyet hagytak hátul, két kártyát pedig vertikálisan is elhelyezhetünk, vagyis az a nagy üvegfelületen keresztül akár teljes pompájában is megcsodálhatjuk a legújabb ASUS grafikus kártyákat. Azt már most tudni, hogy az ehhez szükséges PCIe hosszabbítót nem tartalmazza majd a csomagolás, erre tehát érdemes lesz ügyelni a vásárláskor.

Azt még pontosan nem tudni, hogy mikor kerülhet piacra az újdonság, az is kérdéses, hogy a CES kiállításon látott, OLED kijelzővel szerelt modell is érkezik vagy csak a kijelző nélküli változat. Az biztos, hogy a prémium házak közé kerül majd a ROG Strix Helios, de az is biztos, hogy jobb helyet aligha találunk majd kedvenc ASUS hardvereinknek.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close