Közel határok nélküli vizuális élményt nyújt az új ASUS VivoBook 14

Az ASUS bemutatta a VivoBook széria legújabb tagját, a VivoBook 14 (X420) modellt. A 14 hüvelykes, mind a négy oldalt vékony kávával rendelkező NanoEdge kijelzőnek hála sikerült 87%-ra emelni a képernyő-készülékház arányt, a végeredmény pedig egy könnyű és kompakt mindenes. Az új VivoBook 14 már 8. generációs Intel Core i7-es processzorral is elérhető, az innovatív ErgoLift zsanér pedig úgy dönti meg a billentyűzetet, hogy az az asztali megoldásokhoz hasonló gépelési kényelmet biztosítson.

Páratlan megjelenés a négyoldalú, keretek nélküli NanoEdge kijelzővel

A különleges NanoEdge dizájnnak köszönhetően a VivoBook 14 mindössze 5,7mm-es kávákkal rendelkezik, így sikerült elérni a 87 százalékos képernyő-készülékház arányt. A Full HD felbontású kijelző wide-view technológiával rendelkezik annak érdekében, hogy a színek élethűen és erőteljesen jelenjenek meg, még akkor is, ha éles szögből látunk rá. A NanoEdge kijelzőnek köszönhetően a VivoBook 14 (X420) a legkönnyebb és legkompaktabb modell a VivoBook 14 családban, mely mindössze 322,4 x 210 x 17,7mm-es méretekkel rendelkezik és 1,4kg-ot nyom.

Erőteljes Intel Core processzorok és gyors vezeték nélküli kapcsolat

A VivoBook 14 akár 8. generációs Intel Core i7-es processzorral és 512GB villámgyors SSD tárhellyel is elérhető. Mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb konfigurációt, legyen szó mindennapos felhasználásról, produktív multitasking feladatokról, multimédiás anyagok szerkesztéséről vagy éppen játékról. A Bluetooth 4.2 praktikussága mellett a kétsávos 802.11ac Wi-Fi kapcsolat akár 867Mbps-os sebesség átvitelére is alkalmas, mely akár 6x gyorsabb is lehet, mint a 802.11n szabvány, ezzel biztosítva a zökkenőmentes kapcsolatot játék, video-streaming vagy éppen böngészés közben.

Kényelemre tervezve

Az új VivoBook ErgoLift zsanérja a hosszú órákon át tartó gépelésnél is kényelmes tartást biztosít, ugyanis a különleges kialakításának hála a billentyűzet automatikusan megdől 3 fokkal a kijelző felnyitásakor, ezzel pedig az asztali billentyűzetekhez hasonló gépelési kényelmet kapunk.

Az opcionálisan elérhető, touchpad-ba integrált ujjlenyomat-olvasónak hála egy érintéssel használhatjuk a Windows Hello-t, vagyis a bejelentkezés sosem volt még ilyen gyors és biztonságos. A teljes kiosztású billentyűzet 1,3mm-es utat jár be és háttérvilágítást is kapott, így a nap bármely szakaszában kényelmes használatot biztosít.

A csatlakozások terén igen széles a paletta, hiszen az USB Type-C (USB-C), USB 3.1 Gen 1 Type-A és USB 2.0 csatlakozás mellé HDMI kimenetet és microSD kártyaolvasót vonultat fel az újdonság, így kompromisszummentesen használhatóak a kedvenc kiegészítők és perifériák.

Minden VivoBook modell egész napos üzemidővel és minőségi akkumulátorral rendelkezik, melyek élettartama a hagyományos lithium-ion akkumulátorok háromszorosa is lehet. A Fast-charge technológia lehetővé teszi, hogy alacsony töltöttségről mindössze 49 perc alatt 60%-ra töltődjön az akkumulátor. Az integrált ASUS Battery Health Charging technológia pedig az akkumulátor épségéért és a biztonságosabb töltésért felel azzal, hogy töltés közben csökkenti annak terhelését.

Kapcsolódó cikkek

ozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close