Márciusban érkezhet az NVIDIA GeForce GTX 1650

Nagyon úgy fest, hogy az idei év igazán bőséges termést hoz a grafikus kártyák piacán, hiszen az NVIDIA újabb modellekkel készül meghúzni a tavaszt, melynek az AMD székházában bizonyára nem örülnek, hiszen korábban arról szóltak a hírek, hogy őszig nem lesz új Radeon kártya. Vélhetően ezt használná ki az NVIDIA és minél nagyobb szeletet próbál meg magáénak tudni a piaci tortából 2020-ig, amikor az Intel is beszállhat a csatározásba.

A GTX 1660 Ti után nem sokkal, állítólag már márciusban bemutatják az NVIDIA GeForce GTX 1650-es modellt, mely a népszerű GTX 1050 és 1050 Ti kártyákat lesz hivatott leváltani. Erőben vélhetően túlmutat majd a 3GB-os GTX 1060-on is, árban pedig a 200 dollár körüli szegmens lehet a cél.

A kártyáról sok pontos információ még nem érkezett, de a pletykák szerint ez lesz a legkisebb Turing chip és még az is lehet, hogy elég lesz neki az alaplapi tápellátás vagy maximum egy 6-pines csatlakozó adja majd neki az energiát. AMD-fronton az RX 570 elkapása lehet a cél, mely az átlagteljesítményt nézve abszolút reális lehet, de néhol még akár a 4GB-os RX 580-as Radeon kártyát is elkaphatja az újdonság.

A 128-bites memóriából állítólag 4GB jut majd neki, mely 2019-ben már igazán beugrónak számít, de azért kellő mennyiség az újabb játékokhoz is. Sokak számára vélhetően itthon is egy jó választás lesz a kártya, a népszerűbb eSport címek jól futnak majd vele, de mérsékelt beállítások mellett az újabb címeket is ki tudjuk majd próbálni a kártyával. Ahogy az pedig lenni szokott, arra számítunk, hogy az ASUS elsők között mutatja majd be a saját megoldásait, melyek között a legnépszerűbb családokkal egészen biztosan találkozunk majd.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close