Négy új RTX 2060-as kártyát mutatott be az ASUS

A grafikus kártyák piacán az ASUS itthon is az egyik legkedveltebb márka, melyet egyfelől a márkanév által garantált minőségnek, másrészről pedig a széles kínálatnak köszönhetnek, hiszen a vállalat általában minden új modellből bőséges választékot kínál a játékosok számára, legyen szó AMD vagy éppen NVIDIA által bemutatott újdonságról.

Ez a nemrég leleplezett NVIDIA GeForce RTX 2060-as modellek esetében sincs másképpen, hiszen a gyártó elsők között leplezte le négy új megoldását, melyek valószínűleg nem a kategória csúcsát jelentik majd, ugyanakkor képesek kiaknázni az RTX 2060-as platform által nyújtott előnyöket és kiváló választásnak tűnnek az ár/értéket vagy éppen jelen esetben fps/értéket előtérbe helyező vásárlók számára.

Persze a szegmentálás rögtön az első fordulós modellek estében is jól látszik, hiszen kapunk egy ROG Strix szériás kártyát, valamint egy Dual, egy Phoenix és egy Turbo modellt. A legnagyobb figyelem egyértelműen az első fejlesztést övezi, hiszen a ROG Strix család kimondottan a gamerek igényeire lett szabva.

Az ASUS GeForce ROG STRIX RTX 2060 egy három ventilátorral operáló,
MaxContact technológiát is felvonultató hatékony és masszív hűtést kapott, mely megfelel az IP5X porállósági szabvány követelményeinek is. A legjobban valószínűleg a teljesen halk működési opciót kedvelik majd a játékosok, hiszen így alacsony terhelés mellett akár zéró zajjal is képes megfelelő teljesítményt nyújtani a kártya, mely alapjáraton 1365MHz-es órajelet kapott, de a Boost opciókkal akár 1830MHz-is is fel lehet menni.

A 192-bites, 6GB-nyi GDDR6 memória bőségesen elegendő a mai AAA játékokhoz és a következő pár évben sem szenvednek majd emiatt hátrányt a vásárlók. A csatlakozások terén 2db HDMI 2.0b és szintén két darab DisplayPort 1.4 került a kártyára, VirtualLink nincs, így a virtuális valósággal kacérkodók számára inkább más modellt ajánlanánk.

A piac közepére kategorizált ASUS Dual GeForce RTX 2060 az elődjeihez képest nagyjából 50 százalékkal nagyobb hőleadási felületet kapott, köszönhetően az újgenerációs hűtési megoldásának. Ezzel nem csak a még jobb fps/érték arányt vehetjük a pozitívumok sorába, hanem a hosszú távú megbízhatóságot is, így eSport gépekbe vagy eSport kocsmákba kiváló választás lehet.

A ROG Strix modell három ventilátorából kettőt ez a változat is megörökölt azok minden előnyével, így itt is megvan az IP5X szabvány támogatása és az akár zajtalan működés lehetősége. Az ár/értéket előtérbe helyező vásárlók számára egyértelműen ezt a modellt javasoljuk.

Egy kompaktabb megoldást is köszönthetünk az ASUS Phoenix GeForce RTX 2060 személyében, melynek hűtéséről mindössze egy 80mm-es ventilátor gondoskodik. Ez a gyártó szerint a számos új technológiának és egyéb szerkezeti fejlesztésnek köszönhetően bőségesen elegendő, így mini-ITX vagy micro-ATX konfigurációkba, eSport gépekbe kiváló választás lehet.

Végezetül pedig az ASUS Turbo GeForce RTX 2060 mutatkozott be, mely az előző három modellhez képest eltérő elven működő hűtést kapott. Ez a modell ugyanis a korábbi NVIDIA referenciahűtésekre hajazó “fúvó” megoldást kapta egy sokkal egyszerűbb és letisztultabb fekete kompozícióban. Természetesen az első modellhez hasonlóan mindegyik kártya 6GB GDDR6 memóriával büszkélkedhet, a hűtés és méret mellett pedig az órajelekben tapasztalható még kisebb-nagyobb eltérés.

Az újdonságok között tehát mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb grafikus kártyát, mellyel a legújabb játékok is Full HD felbontásban élvezhetőek, a népszerű eSport címek esetében pedig ki lehet majd aknázni a 144Hz és a G-SYNC által nyújtott előnyöket is.

Az újdonságok hamarosan piacra is kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close