Rengeteg újdonsággal készül a Computex 2019-re az AMD

A Computex egy igen rangos esemény a számítástechnikai ipar számára, hiszen rengeteg gyártó erre a rendezvényre tartogatja a 2. félévre szánt újdonságainak többségét, illetve olyan koncepciók is be szoktak mutatkozni, melyek csak 1-2 évvel később kerülnek piacra. A szervezők nemrég elárulták, hogy az AMD vezetője, Dr. Lisa Su is színpadra áll, ahogy tette azt januárban a CES 2019 alkalmával.

Azt is tudni lehet, hogy a prezentációjában legalább 4 család új tagjait mutatja majd be, melyek közül kettő lehet rendkívül érdekes a játékosok és az átlagfelhasználók számára. A 3. generációs Ryzen processzorokról és az egyelőre csak “Navi” néven emlegetett új grafikus kártya szériáról van szó. A processzorok piacán már letette a nevét a Ryzen széria, hiszen komoly fejtörést okoztak, okoznak az Intel számára, de a grafikus kártyák terén már évek óta nem siker felvenni a versenyt az NVIDIA palettájával.

A Ryzen 3-as széria már a Zen 2-es mikróarchitektúrára épül, de továbbra is AM4-es platformon, vagyis a korábbi két generációval kompatibilis alaplapok és hűtések is passzolnak majd az új szériához. A Radeon Navi grafikus kártyákat pedig állítólag teljesen az alapoktól építették fel és 7nm-es eljárással készülnek. Azt nem tudni, hogy melyik szegmenst célozzák meg elsőként a két fontos szériával, de vélhetően nem egyszerre kapjuk majd meg az összes terméket, így az év második felében elosztva, sorba érkezhetnek majd az új processzorok és grafikus kártyák, melyekre nagy szüksége van az AMD-nek ahhoz, hogy jó számokkal zárják az esztendőt.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close