Új mobil megoldásokat mutatott be az NVIDIA

Az elmúlt évek számos ponton hoztak érdemi fejlesztéseket a hordozható számítógépek piacán, a grafikus területen pedig rendre az NVIDIA szolgáltatta az izgalmasabb megoldásokat. Az RTX széria debütálását is nagyon várták már a laptop gamerek, hiszen ismét egy jelentős javulást hoz magával az új generáció.

Sokan azonban inkább az ultrabook-ok és átlagosabb laptopok piacáról néznének maguknak valamit, amivel olykor még meg lehet próbálkozni a komolyabb játékok futtatásával is. Az MX150 megjelenésével egy nagyjából a GT 1030 szintjével azonos grafikus kártyát kaptak a középkategóriás gépek, melyek ezáltal alkalmasak voltak a mérsékelt játékra. Kompromisszumokat jócskán kellett kötni a grafikai részletesség és a felbontás terén, de sokaknak bőségesen elegendő erőt adott néhány órányi szórakozáshoz.

Az NVIDIA szépen csendben nemrég két új MX-szériás chipet mutatott be, melyek MX 230 és MX 250 néven kerülnek majd a laptopokba. Sajnos több jel is arra utal, hogy nagy javulást nem hoznak majd magukkal az újdonságok, hiszen továbbra is Pascal architektúrára épülnek és maga a gyártó sem hangoztatja az óriási erőt. Az is érdekes lehet, hogy az NVIDIA az MX 130 és MX 150 esetében is az Intel UHD 620-hoz hasonlította a kártyákat és ugyanezt tette az MX 230 és MX 250-es modellekkel is. Ezzel még semmi gond nem lenne, de az eredmények alapján az MX 150 nagyjából négyszeres javulást hozott az UHD 620-hoz képest, míg az MX 250 esetében csak három és félszeres javulást hangoztatnak.

Ez persze abból is adódhat, hogy új mérési folyamatokat eszközölt a gyártó, de pontos részletek nem tudni ennek okáról. Érdemes még megemlíteni, hogy az újabb NVIDIA kártyákkal ellentétben GDDR5 memóriával rendelkeznek az új chipek, melyek hamarosan számos ASUS laptopban találhatják meg az otthonukat, hiszen a gyártó jó néhány MX 150-es ajánlatot tett már le a hazai boltok polcaira.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close