Vezeték nélkül érkezik az ASUS új gamer egere

A játékosoknak szánt perifériák piacán sokáig tartotta magát a mondás, hogy ha tényleg jó megoldásokat akarunk, akkor muszáj a vezetékes termékek közül választanunk, hiszen a vezeték nélküli technológiák még nem biztosították azokat a válaszidőket és reakcióidőket, amiket a hagyományos társaik. Ez a probléma egyben a gyártók számára az egyik legnagyobb kihívást jelentette az elmúlt években, hiszen a vezeték nélküli megoldásokat igenis keresik a játékosok, arról nem is beszélve, hogy az ilyen termékekért el tudják kérni a prémium árat, nagyobb haszonnal. Természetesen a CES 2019 sem maradt vezeték nélküli perifériák nélkül, az ASUS pedig egy olyan megoldást mutatott be, mely nem csak a játékosok számára lehet jó választás.

Pontosabban az új ASUS ROG Strix Carry leginkább azok számára lehet tökéletes megoldás, akik sokat játszanak, de dolgozni is magukkal vinnék kedvenc egerüket az irodába. Külsőre ugyanis egy igen letisztult formavilággal és egyszerű vonalakkal van dolgunk, nem süt róla, hogy hetente több órát töltünk az online harcmezőn. Ettől függetlenül az egyszerű forma és a kevés gomb egyértelműen az FPS és TPS műfaj kedvelői felé húz, így a MOBA vagy RTS játékosoknak más irányba érdemes nézelődniük. A 101 x 64 x 36 milliméteres méret azt jelenti, hogy valamivel “rövidebb”, mint a közvetlen kihívói, például a Logitech G Pro megoldása, így leginkább a “karom” fogáshoz fekszik. Mellé a két elemmel együtt 120 grammot nyom, ami se nem túl nehéz, se nem túl könnyű, így jó fogást és kényelmes használatot biztosít.

A belsőt tekintve nem lehet okunk a panaszra, hiszen az egér lelkét egy maximum 7200 DPI-s érzékenységgel operáló Pixart PMW3330-as optikai szenzor adja, melynek érzékenységét a görgő alatt elhelyezett dedikált gombbal menet közben is állíthatjuk. Az egér a jobbkezes játékosokat célozza meg, így a lenyomható görgő mellé a bal oldalra került még két extra gomb. Természetesen a két legfontosabb gomb alatt Omron kapcsolók dolgoznak, melyek 50 millió kattintást is minden probléma nélkül kibírnak. Az ASUS-tól már megszokhattuk azonban, hogy a kapcsolókat cserélni is tudjuk, ehhez jelen esetben csak az egér tetejét kell felpattintani és máris szabad bejárásunk van a területre. A fedlapot egy mágnes tartja, így viszonylag könnyen és maradandó nyom nélkül levehető és ez a folyamat visszafelé sem nehezebb. Az egér dobozában ráadásul a hordtáska mellett egy pár extra Omron kapcsolót is találunk. Ez egy vezeték nélküli megoldásnál igencsak ritka, de mindenképpen plusz pont.

A gombok funkcióit és a macro lehetőségeket természetesen az ASUS ROG Armoury II szoftverben állíthatjuk be, ahogy azt már megszoktuk a gyártó perifériáinál. A számítógépekhez és egyéb kompatibilis eszközökhöz kétféleképpen csatlakoztathatjuk az egeret, hiszen a Bluetooth LE technológia mellé a szokásos 2,4GHz-es hálózati kommunikáció is beépítésre került, mely 1ms-os reakcióidőt ígér. A gyártó szerint a munkára és általános felhasználásra szánt Bluetooth LE technológiával nagyjából 300 órányi használatot biztosít friss elemmel, míg kizárólag “gamer módban”, vagyis a 2,4GHz-es technológiát használva ez az érték nagyjából 200 óra.

Szerintünk ez egy nagyon jól eltalált egér, kellenek ezek a “mindenes, mégis gameres” egerek a piacra, hiszen egyre többen szeretnek játszani, miközben munkájuk is a géphez köti őket. Az árazásról sajnos még nem esett szó, de vélhetően nem az olcsóbb megoldások közé tartozik majd, viszont néhány olyan extrától mentes, mint a piac legdrágább megoldásai, így saját vezeték nélküli töltési technológia és egyéb hóbelevanc nélkül talán a középkategóriába érkezhet meg az árazást tekintve.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close