ZenFone 5Z-re is megérkezett az Android 9.0

Az androidos okostelefonok piacán megszokhattuk már, hogy a gyártók több hónap csúszással adják ki az aktuálisan legújabb Android rendszer saját fejlesztéseikkel kiegészített változatát. Ezen hiába próbál már jó ideje javítani a Google, az Android 9.0 Pie esetében is abszolút ugyanez a helyzet.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az ASUS az aktuális modelljeire 2019 első hónapjaiban tervezte kiadni a komoly frissítést, nemrég pedig el is indult az egyik legfontosabb modell Android 9.0-ra történő fejlesztése. Az ASUS ZenFone 5Z felsőkategóriás készülékről van szó, mely nemrég járt nálunk teszten és igazán meg voltunk vele elégedve.

Akkor meg is említettük, hogy még csak Android 8 Oreoval szedhettük ki a dobozból, de akik mostanság csapnak le rá, azok már frissíthetnek is. Persze ahogy lenni szokott, a frissítés útnak indítása után régiótól és pontos modelltől függően néhány hétbe beletelik, míg valóban az összes készülék megkapja.

A frissítés az Android 9.0 Pie összes jelentős új funkcióját magával hozza, így például az értesítési csatornák újítását is. Persze óriási változást nem kell várnunk, de azért mindig jó a legfrissebb alapokra építkező rendszert a készüléken tudni.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close