Bemutatkoztak a 8. generációs Intel Core vPro processzorok

A processzorok piacára mostanság igazán komoly újdonságokat nem delegáltak a gyártók, ugyanakkor néhány új modell és apróbb frissítések azért érkeztek az AMD és az Intel oldaláról is. Nemrég utóbbi vállalat mutatta be a főként üzleti felhasználókat megcélzó 8. generációs Core vPro modelljeit, melyek a Whisky Lake családhoz köthetőek.

Az Intel Core i7-8665U és Intel Core i5-8365U páros egyaránt 4-4 fizikai maggal rendelkezik, mindkettő támogatja az Intel Hyper-Threading technológiát és a 15 Wattos TDP érték is a közös nevezők listáján szerepel. A Core i5-ös modell azonban 1,6GHz-es alap és 4,1GHz-es Boost értékkel rendelkezik, miközben a Core i7-es variáns 1,9GHz-ről indul és egészen 4,9GHz-ig tudja magát feltornázni. Mindkét processzor a gyártó nem túl acélos UHD Graphics 620-as grafikus egységét kapta meg, mely 300MHz-es alap órajelével mosolyt csal az arcunkra, de legalább az i5-ös megoldás esetében 1100MHz-es, az i7-es esetében pedig 1150MHz-es turbo értékekre képes.

Az említett két processzort felvonultató gépekben leginkább 2133MHz-es LPDDR3-as vagy 2400MHz-es DDR4-es memóriamodulokkal találkozhatunk majd. A szokványos társaikhoz képest kiemelendő a BIOS-t védő Hardware Shield technológia, a távoli hozzáférés támogatása és megfelelő vezérlő mellett a Wi-Fi 6-os szabvány támogatása is adott. Az első, ezekkel a processzorokkal szerelt gépeket valószínűleg hamarosan piacra dobják az Intel partnerei.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close