Töltőt és RGB világítást kapott az ASUS új hátizsákja

Azt már megszokhattuk, hogy a gyártók egyre több terméket szeretnének “gamerként” eladni, vagyis úgy beállítani, mintha az adott termék valóban valamilyen extra szolgáltatást nyújt a játékosok számára. A perifériákon és hardvereken kívül azonban még viszonylag nem olyan széles a kiegészítők sora, de így is szép számmal akadnak érdekes és megkérdőjelezhető megoldások. Vélhetően a legtöbben ebbe a csoportba delegálják majd az ASUS ROG Ranger BP3703 hátizsákot is, mely számos érdekes technológiai megoldást ötvöz a Republic of Gamers életstílus elemeivel. Az ASUS azonban nem állítja, hogy ez egy gamer hátizsák, így valójában egy szupermenő ROG kiegészítőről van szó, mely bizonyára elnyeri a márka híveinek szeretetét.

Az újdonság legszembetűnőbb funkciója egyértelműen a beépített ASUS Aura RGB LED világítás, mellyel biztosan ki fogunk majd tűnni a tömegből. A hátizsák felső részén található ASUS ROG logó és a kétféle borítást elválasztó vonal kapott LED fényeket, melyek egyébként nem csak díszként funkcionálhatnak. A sötétben például kimondottan hasznos lehet, hogy tudassuk másokkal a jelenlétünk. A fényerőt egy szenzor képes a külső fényviszonyokhoz automatikusan igazítani, így minden napszakban kiválóan láthatóak lesznek a fények, de természetesen ha akarjuk, akkor saját kezünkbe is vehetjük az irányítást.

A táska Bluetooth technológián keresztül az okostelefonunkkal is kapcsolatba tud lépni és egy dedikált androidos applikációval könnyen beállíthatjuk a LED világítás színét, kontrollálhatjuk a fényerejét és az effekteket. Előre megtervezhetünk és elmenthetünk 7 profilt, melyek akár teljesen eltérő színvilágot és effekteket is tartalmazhatnak, váltani közöttük pedig gyerekjáték, hiszen dedikált kapcsolót kapunk a hátizsák vállszíjánál, mely a 7-ből hármat tud kezelni és természetesen ugyanez a kapcsoló felel a fények teljes lekapcsolásáért is.

Sokak számára a legnagyobb kérdés az lehet, hogy mégis miből kapja az áramot az a sok LED. Nos, ehhez használhatunk bármilyen standard USB-s külső akkumulátort vagy választhatjuk a táskát és akkumulátort kínáló “bundle” csomagot is. Érdemes minél nagyobb kapacitással rendelkező külső akkumulátorral üzemeltetni a táskát, hiszen kapunk egy dedikált
USB Type-A csatlakozást, vagyis bármilyen okostelefont, táblagépet vagy adott esetben laptopot is tölthetünk menet közben.

Persze azért nem csak a külsőség számít, hiszen elvégre is egy hátizsákról beszélünk, amibe pakolni szokás. A tervezéskor és az elosztáskor nem titkoltan a játékosok igényeit vették figyelembe az alkotók, így számos extra zseb és viszonylag tágas belső várja a vásárlókat. A kapacitást tekintve 20 literes hátizsákról beszélhetünk, a kipárnázott vállszíjak pedig akkor is kényelmes hordást biztosítanak, ha telepakoljuk a felkínált helyet. A belső részen kapunk egy 17 hüvelykes gépek tárolására is megfelelő rekeszt, mely extra védelmet nyújthat a drága gépeknek és elkülöníti őket a többi kiegészítőtől. Azonban ha erre nincs szükségünk, akkor könnyen el is távolíthatjuk ezt a részt, így még tágasabb és szabadabb belső teret kapunk.

Fontos megemlíteni az RFID blokkolóval ellátott első zsebet, ahová elsősorban a pénztárcánkat érdemes tenni. Az RFID blokkolónak hála ugyanis elkerülhetjük, hogy a manapság egyre divatosabb “csendes rablás” áldozata legyünk, hiszen a tolvajok nem bírják leolvasni a kártyaadatokat. A hátizsák elejére még egy extra részt is csatolhatunk apró zsebbel, amelyekben főként kulcsoknak és kábeleknek van hely. Mivel ez a rész lecsatolható, ezért önmagában is használható, így hasznos lehet például akkor ha csak leugrunk valahova egy kávéért vagy hasonlóért.

Szerencsére nem csak verőfényes napsütésben használható a hátizsák, hiszen a zordabb időjárási körülményeket is jól bírja és meg is védi tőlük a belül tárolt értékes termékeket. A külső borítás vízlepergető réteget kapott és a cipzárakat is vízállóvá tették, így nagyobb eső estében sem folyhat be víz az elektronikai eszközökhöz. Maguk a cipzárak egyébként 180 fokban nyílnak, így könnyítve a ki- és bepakolást. Ha pedig sötétben pakolnánk vagy keresnénk valamit a táskánk mélyén, akkor elég csak felkapcsolni a belső világítást, mely előreláthatóan rengeteg időt spórol majd meg a táska gazdájának.

A ROG Ranger BP3703 pontos megjelenési dátuma még nem ismert, a gyártó csak annyit közölt, hogy még idén sor kerül rá, méghozzá ahogy már említettük önmagában és egy akkumulátorral együtt is beszerezhető lesz. A megjelenési dátum mellett a fogyasztói árat sem ismertjük, de egészen biztosan egy viszonylag drága megoldásról beszélhetünk, de ne feledjük el, hogy cserébe jelen esetben tényleg számos különleges és praktikus funkciót kapunk majd a pénzünkért.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close