Hamarosan érkeznek az ASUS FreeSync 2-es újdonságai

A játékosoknak szánt megjelenítők piacán igen sok fejlesztés történ az elmúlt pár évben, mely már rá is fért a piacra, hiszen az nehezen akart megszabadulni a 144Hz + TN panel párosától. Manapság azonban ez már csak a legalsó szegmensre jellemező, a gyártók pedig a gamerek nagy örömére jócskán továbbléptek.

Az egyik ilyen fontos fejlesztés az AMD-féle FreeSync technológia, mely már a második változatánál jár. Ezt építette be az ASUS is három új monitorjába, melyet a CES 2019 alatt minden látogató megcsodálhatott. Az újdonságok nemsokára piacra is kerülhetnek, így néhány részletes információval már szolgálhatunk nektek.

Az legkisebb, 32 hüvelykes képátlóval az ASUS ROG Strix XG32VQR nevezetű újdonság büszkélkedhet. A jelentős méretű VA panelhez 144Hz-es natív képfrissítés, 1440p-s felbontás és és a VESA-féle HDR400-as szabványnak való megfelelés is jár.

Az ASUS ROG Strix XG438Q még komolyabb megoldásnak bizonyul, hiszen 43 hüvelykes VA panelt kapott 4K felbontással és 120Hz-es képfrissítéssel, mely 144Hz-ig tovább húzható, miközben a HDR szabványból már a 600-asnak felel meg.

Kevesen vannak, akiknek a 43 hüvelyes méret nem nyújt megfelelő játékélményt, de rájuk is gondolt az ASUS, hiszen kifejlesztették az ASUS ROG Strix XG49VQ-t. Nevéből adódóan ez a modell már 49 hüvelykes képátlóval bír, mely mellé 144Hz-es képfrissítés és HDR400-as szabvány társul.

Mindhárom modell VA panelje 4ms-os válaszidőre képes, a FreeSync 2 miatt pedig főként AMD grafikus kártyákkal rendelkező játékosok, vagy konzolosok számára ajánlott megoldások. A két nagyobb modell még beépített hangszórót is kapott, a legkisebb viszont ezt nem mondhatja el magáról.

Fontos leszögezni, hogy ezek prémium modellek lesznek, így vélhetően magasabb árcédulával kerülnek majd piacra.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close