ASUS ROG Mothership: Elképesztő All in One gamer laptop

A CES minden évben nagyon izgalmas, hiszen minden területen kitesznek magukért a gyártók. A számos “kötelező” modellfrissítés mellett azonban azért is olyan sok az izgalom, mert a következő pár évet előrevetítő prototípusok, ötletek és akár már közel piacra kész megoldások is itt bukkannak fel elsőként.

Más nagy gyártókhoz hasonlóan az ASUS is villantott egyet, méghozzá egy óriásit. Bemutatkozott ugyanis az ASUS ROG Mothership, mely nagyon leegyszerűsítve egy újragondolja az asztali teljesítményű számítógépek hordozható mivoltát, de úgy is mondhatjuk, hogy ez a játékosok Surface-e. Az újdonság ugyanis olyan felépítést kapott, mintha egy All in One gépet ötvöznének egy lecsatolható billentyűzettel, felszereltségéhez és erejéhez képest egy kompakt, hordozható formába öltve.

Ez a koncepció több szempontból is előnyösnek tűnik, hiszen megmarad a hordozhatóság és a laptop formavilág, de mellette, a billentyűzet nélkül egy All in One asztali gépet kapunk kiváló hűtéssel, felkészülve a legjobb gamer perifériákra. A fejlesztés állítólag már több mint 3 éve zajlik, így a mostani kiállításra már egy közel végleges modellt tudtak kivinni, ami egyértelműen ellopta a show-t a többi kiváló ASUS ROG termék elől.

A kiállításon az ASUS ROG Mothership GZ700-as modell tűnt fel, mely állítólag a második negyedévben már piacra is kerülhet. Vélhetően idővel többféle konfiguráció érkezik, de az ASUS-t ismerve erőből egyik sem szenved majd hiányt. A jelenlegi modell pedig egész egyszerűen egy csúcsmodell, hiszen hatmagos, 12 szálas Intel Core i9-8950HK processzort kapott, melyet a gyári 4,3 helyett a Turbo opcióval 4,8GHz-is is húzhatunk. A további erőt egy 6GB GDDR6 memóriával felszerelt NVIDIA GeForce RTX 2080-as grafikus kártya és akár 64GB DDR4-es memória biztosítja.

Ezek a hardverek egy 17,3 hüvelykes Full HD kijelző mögött bújnak meg, mely természetesen 144Hz-es képfrissítést, NVIDIA G-SYNC technológiát, 3ms-os GTG válaszidőt és IPS képminőséget kínál a játékosok számára. Ez így egy bivalyerős asztali gép és egy kiváló gamer monitor párosításának felel meg, csak a forma sokkal kompaktabb és sokoldalúbb, valóban hordozható. Persze a nagyjából 4,7kg-os súly nem vetekszik az egyre kompaktabb gamer laptopokkal, de azért tükrözi, hogy tényleg magunkkal tudjuk vinni, akárhol is szeretnénk játszani.

A teljes laptop élményt a hozzácsatolható billentyűzettel kapjuk meg, melyet vezetékes és vezeték nélküli módban is használhatunk a géphez, ami további felhasználási lehetőséget eredményez. Természetesen az
Aura Sync RGB technológia sem maradt le a billentyűzetről, illetve magáról a gépről sem, ha pedig saját perifériát szeretnénk használni, akkor lecsatolva a billentyűzet egyáltalán nem lesz útban, míg korábban ez sok játékos számára szült bosszús helyzeteket egy gamer laptop esetében.

Nem szabad még megfeledkezni a 4×4 wattos hangszórókról sem, a csatlakozások terén pedig rengeteg lehetőséget kapunk, hiszen az SD kártyaolvasó mellett Thunderbolt 3-as USB Type-C és számos USB-A csatlakozó is került a gép oldalára, nem beszélve a HDMI kimenetről, a másodlagos kijelzőkhöz, a vezetékes hálózati csatlakozóról a kiváló online játékélményért és a szokásos 3,5mm-es audio-csatlakozásokról a sokoldalúság jegyében. A csatlakozásoknál érdemes még megemlíteni a 2,5G-s ethernet-vezérlőt, vagyis akár 2,5gb/s-os sebességű hálózatra is fel van készülve a laptop.

A megjelenésig még bővülhet az információk sora, mi kíváncsian várjuk a teljes kínálatot és a végleges árat is, mely vélhetően igen magas lesz, de ne feledjük el, a Mothership új utat nyit a következő generációs gamer laptopok előtt.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close