FPS hősöknek készült az ASUS ROG Strix Scope billentyűzet

Az ASUS Republic of Gamers szériája rengeteg minőségi perifériát kínál a játékosok számára, nemrég pedig egy korábban már kiállított modell megjelenéséről adott hírt a gyártó. A CES 2019 alkalmával, Las Vegas-ban már sokan láthatták az ASUS ROG Strix Scope billentyűzetet (akkor még ROG Strix CTRL néven), nemrég pedig megkezdték az újdonság piaci bevezetését is, így hamarosan akár a hazai boltokból is beszerezhetjük majd.

A Republic of Gamers széria legújabb perifériája nem egy átlagos gamer billentyűzet, hiszen a tervezők végig az FPS stílus kedvelőinek szerettek volna kedveskedni és úgy alakították ki a billentyűzet elosztását is, hogy az leginkább az FPS stílushoz feküdjön. Ennek értelmében beszélhetünk az ASUS Xccurate Design megoldásáról, mely tulajdonképpen főként az extra széles Ctrl billentyűre utal, amit nagyon sokszor használunk FPS játékok esetében. Ezt tanulmányozták a ROG csoport mérnökei is és pontosan ezért alkották meg a szokottnál jóval szélesebbre, hiszen így könnyebben elérhetjük és gyorsabban lenyomhatjuk, valamint ezzel együtt csökkent a Windows gomb mérete is, mely a mai napig sokszor okozhat bosszús letálcázásokat a legfontosabb helyzetekben.

A fekete billentyűzet és gombok viszonylag egyszerű stílusát a csomagban található ezüst kupakokkal dobhatjuk kicsit fel. A gyártó ugyanis az FPS stílus legfontosabb gombjaiból (WASD) készített egy látványosabb darabot, melyeket pár másodperc alatt fel is pattinthatunk a szintén mellékelt szerszám segítségével. Az F12-es funkciógomb felel a különleges, lopakodó mód (Stealth) bekapcsolásáért, mellyel egy gombnyomással némíthatunk le minden hangot és rejthetünk el minden futó alkalmazást. Az, hogy ez miért is jó, mindenkinek a fantáziájára bízzuk 🙂

Természetesen minden gomb ASUS Aura RGB technológiával lett felszerelve és még a másodlagos funkciók is kaptak világítást. Az F5-F12 gombok pedig a másodlagos funkcióikat jelölik felül, míg elől szintén RGB-s fényekben magát az adott F billentyűt olvashatjuk le. Természetesen az adott üzemmódot egy gyors gombnyomással aktiválhatjuk. A világítást pedig gombonként szabhatjuk személyre, a szintén RGB-s ROG embléma pedig minden nap emlékezteti majd a játékosokat arra, hogy a legjobb gamer perifériát választották.

A ROG Strix Scope alumínium borítást kapott, így nem csak kívülről tűnik minőségi megoldásnak, hanem jóval időtállóbb és strapabíróbb, mint műanyaggal borított riválisai. Ezúttal is a házon belül fejlesztett Armory II szoftver felel a billentyűzet beállításáért és ugyancsak ezzel szabhatjuk személyre a világítást, állíthatunk be profilokat vagy éppen macro funkciókat rendelhetünk egy-egy gombhoz. Ahogy arról korábban már beszámoltunk az ASUS ROG Strix Scope billentyűzet különleges kialakítását máris díjazták, hiszen a számítógépes kiegészítők kategóriában elnyerte a rangos 2019 iF Product Design Award-ot.

A különleges formaterv és minőségi anyaghasználat után nem is lehetett más választása a gyártónak, csakis a legjobb minőségű mechanikus kapcsolók alkalmazásra. Egészen pontosan a német Cherry MX fejlesztésekre esett a választás, méghozzá a Cherry MX Red, Brown, Blue, Black, Silent Red és Speed Silver fejlesztésekre, tehát mindenki megtalálja a számára és játékstílusa számára legmegfelelőbb mechanikus kapcsolót.

Az újdonság vélhetően hamarosan hozzánk is elérkezik, az árazás terén viszont abszolút a felsőkategóriába várjuk, hiszen jól felszerelt, különleges és minőségi megoldásokkal operáló perifériáról van szó.

Kapcsolódó cikkek

Close
Close