RGB-s csúcs ASUS router érkezik a játékosoknak

A hálózati megoldások piacán egy ideje már egyre több “gamer” jelzővel ellátott modell található meg, melyek őszintén szólva óriási extrát nem nyújtanak a játékosok számára és hangsúlyozottan nem leszünk jobbak, ügyesebbek tőlük, de a mai, internet-alapú játékvilágban mégis fontos segítséget nyújthatnak néhány területen. Arról nem is beszélve, hogy a nemrég bemutatott ASUS ROG RAPTURE GT-AC2900 mennyivel vagányabban néz ki, mint egy átlagos fehér vagy fekete dobozba.

Persze az ASUS nem csak a külsőre alapozva szeretné vonzóvá tenni az újdonságot, pedig ehhez is megvan minden alapja, hiszen hisszük vagy sem, már a routerek piacán is megjelent az RGB világítás. A más ASUS Aura Sync-képes termékekkel is kompatibilis világítási rendszer egy ROG logó és egy vezérvonal formájában jelenik meg, szerintünk meglehetősen stílusos és nem túl hivalkodó a dizájn, nekünk nagyon tetszik. Végre nem kell valahova elrejteni a routert, az asztal díszeként is funkcionálhat vagy éppen falra szerelve a szobában biztosan vonzaná a tekinteteket.

A hardveres specifikációt úgy állították össze a tervezők, hogy mindvégig a játékosok, otthoni felhasználók és streamerek voltak előtérben, vagyis a modern otthonokba, családoknak és komolyabb online forgalmat bonyolító játékosoknak tervezték ezt a modellt. 2,4GHz-en 756Mbps a maximum amit elérhetünk, 5GHz-en azonban ez már rögtön 2167Mbps-re ugrik fel. A teljesítmény maximalizálásának érdekében MU-MIMO technológiával is felszerelték vagyis képes kezelni egyszerre több felhasználó igényét, valamint több beérkező és kimenő jelet.

Elsőre úgy fest, mintha három darab lecsatolható antennával dolgozni a rendszer, de közben az 5GHz-es hálózat kiváló teljesítményéért felelős négy antenna beépítésre került vagyis jelhiányban aligha lesz részünk. A
ROG RAPTURE GT-AC2900 beállításai között megtaláljuk az adaptív QoS beállításokat, melyeknek köszönhetően priorizálhatjuk a játékot vagy streaminget, így ezek mindig előnyben részesülnek a sebességet illetően. Ugyancsak itt állíthatunk be különböző programokat vagy eszközöket VIP szintre, melyek szintén előnyben részesülnek az internet használatakor.

Más ROG eszközünket a GameFirst V szoftver telepítése után rögtön felismeri a Rapture GT-AC2900. Ehhez a szoftverben a ROG First menüpontnál kell megkeresni a routert és onnantól egy kattintásra vagyunk az álomszerű kapcsolattól. Aki az NVIDIA felhő-alapú játékszolgáltatását, a GeForce NOW-t is gyakran használja, annak örömteli lehet a külön beállítási mód, mely ehhez a játékmódhoz állítja be a routert, így akár az 1080p 60fps is kiváló élményben tárolhat elénk a felhőből.

A nyomtatókat vagy hálózati adattárolókat a hátsó részen található
USB 3.1 Gen1 csatlakozóba érdemes csatlakoztatni, mellé kapunk még egy USB 2.0 csatlakozót és négy gigabites LAN csatlakozást is. A felsőkategóriás ROG routerek egyáltalán nem olcsók, így jelen esetben is egy jobb processzor árával kell számolnunk, ami sokak számára elég durva lehet, de hosszú távú, stabil és biztonságos megoldást kapunk cserébe.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close