Rózsaszín gamer szettet villantott az ASUS

A játékosoknak szánt perifériák piacán sokáig főként a piros-fekete színkombináció dominált, utóbbi szín pedig mai napig egy alap festésnek tekinthető. Az idő múlásával azonban az RGB világítás is megjelent, így a pirosat mostanság a személyre szabható LED fényre cserélték a gyártók.

Elvétve azért találkozhatunk fehér alapszínű termékekkel is, melyeket sokan próbálnak meg megkaparintani, hiszen nagyon sok játékos törekszik az egyediségre és vele együtt arra, hogy valami különlegesebb dolgozzon a kezei alatt. A női játékosokat ilyen szempontból nem irigyeljük, hiszen számukra még nehezebb megfelelő “fegyvert” találni. Emlékezhetünk például arra, hogy a HyperX Cloud rózsaszín-fehér változata mekkora siker volt és még a férfi játékosok is vásárolták.

Nos az ASUS nemrég bejelentett újdonságait azért furcsa lenne férfi kezekben látni, de a női gamerek nagyon örülhetnek, hiszen nem csak egy-egy termékről van szó, hanem egy teljes csomag várja őket. Bemutatásra került ugyanis az ASUS ROG PNK LTD periféria család, mely már ismert neveket tartalmaz új külsőbe bújtatva. A gyártó igyekezte összeszedni az egyes területek legnépszerűbb termékeit és úgy tudjuk, hogy limitált darabszámban elkészítette belőlük ezt a különleges, rózsaszín dominanciát hozó változatot.

ASUS ROG Strix Flare PNK LTD

A ROG Srix Flare a vállalat egyik legnépszerűbb billentyűzete, mely abszolút a felsőkategóriát képviseli. A különleges kiadás esetében három mechanikus kapcsoló közül választhatunk, hiszen a Cherry MX Red, Brown, és Blue kapcsolókat kínálja a gyártó, melyek lényegében a legnépszerűbbek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt. Az alapszín tehát a rózsaszín, ezt egészítették ki egy szürkés árnyalattal, mely a csuklótámaszon, illetve a hangerőszabályzó-görgőn és a médiagombokon kapott helyet. A személyre szabható akril berakás alapesetben egy ROG logót villant, de egy üres lapot is találunk a dobozban, így saját dizájnt is készíthetünk hozzá. Természetesen a gombonként szabályozható RGB LED világítás sem maradt el, bár nekünk talán a képen is látható fehér világítás tűnik a legjobb választásnak.

ASUS ROG Gladius II Origin PNK LTD

A ROG Gladius II Origin egy kiváló egér, így nem csoda, hogy ezt a modellt alakították át. Természetesen továbbra is megkapjuk a piac egyik legjobb optikai szenzorát, a PixArt 3360-at, mely maximum 12 000 DPI-s érzékenységre képes, melyet a dedikált kapcsolóval bármikor, menet közben is állíthatunk. A limitált kiadás miatt különösen fontos a strapabíróság, így nem maradhattak el az 50 millió kattintásra is hitelesített Omron kapcsolók, melyeket cserélni is lehet, hiszen az ASUS úgy építette fel az egeret, hogy könnyen cserélhetőek legyenek ezek a fontos alkatrészek akkor, ha meghibásodnának vagy éppen másfajta modellt szeretnénk használni. A megerősített kábel hosszú idei bírja, de a csomagban egy extra kábel is helyet kapott, így ha gyorsan magunkkal kell vinnünk az egeret, akkor elég csak belőle kihúzni a kábelt és az dobozban lévővel magunkkal vinni, nem kell a gépből is kihúzni az eredeti kábelt.

Az egész ajánlat lényege azonban nem a specifikáció, hanem a PNK LTD vonalba illeszkedő színvilág, mely itt is adott. A rózsaszín dominanciát azonban itt már kevésbé töri meg a szürke, hiszen az oldalsó fogófelületek és a görgő, valamint a DPI állító gomb kapott eltérő színezést. A lecsatolható kábelek is szürkék, az RGB világítás pedig nem maradt el. Az Aura Sync technológia a felső ROG logót és az egér alsó részén elhelyezett vonalat szabályozza akaratunk szerint.

ASUS ROG Strix Fusion 300 PNK LTD

A széria headsetjeként választott ROG Strix Fusion 300 továbbra is az ASUS Essence 50mm-es vezetőkön át szolgáltat akár virtuális 7.1-es hangzásvilágot a játékosok számára. A csatlakozást tekintve a csomagba mellékelt 3.5mm-es és USB megoldások bármelyikét használhatjuk, azonban ha virtuális térhatásra vágyunk, akkor utóbbinál kell maradnunk. Természetesen a különféle csatlakozásoknak hála PC, PS4, Xbox One és mobil eszközök tulajdonosai számára is kiváló választás. A színvilág adott volt, a tervezők pedig okosan azokat a helyeket festették szürkére, melyek érintkezhetnek a fejünkkel, több koszt gyűjthetnek be, vagyis a fülpárnák és a fejpárna lett világosszürke. A kihajtható mikrofon is rózsaszín lett, így kihajtott és behajtott állapotában is kiválóan illik a külső rózsaszín borításhoz. Természetesen a személyre szabható világítás sem maradt el, bár ennél a modellnél ez sosem volt domináns tényező.

ASUS ROG Sheath PNK LTD

A teljes szetthez már csak egy jó egérpad hiányzott, melynek szerepét a ROG Sheath kapta meg. Érdekes lehet, hogy ennél a modellnél a szürke dominánsabb felületet kapott, a rózsaszín varrást a bal oldalon átlósan elválasztva és feliratokkal díszítve egészíti ki PNK LTD vonal fő színe. Ennek oka, hogy a játékosok többsége pont a szürkés részt fogja leginkább igénybe venni, így az jobban koszolódhat. Az elválasztás és a ROG logó is fehér színt kapott, összességében pedig egy igen jól eltalált összeállításra van szó. A 90 x 44 centiméteres méret egyértelműen a nagyobbak közé tartozik, így mindenki számára biztosított az elegendő hely.

Az ASUS ROG PNK LTD széria egy remek ötlet a gyártó részéről, kissé sajnáljuk, hogy limitált szériáról van szó, bár nem tudjuk, hogy pontosan hány darab készül ezekből a termékekből és egyelőre arról sincs információnk, hogy hozzánk érkezik e belőle. A jövőben reméljük még több különleges kiadást kapunk és ha tudunk, akkor mindenképpen szerzünk pár PNK LTD modellt bemutatásra.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close