Új ROG mobilon dolgozhat az ASUS és a Tencent

Az ASUS ROG Phone kétség kívül a 2018-as év egyik legnagyobb mobilos újítása volt, hiszen a gyártó demonstrálta, hogy igenis lehet nagyon komoly erővel rendelkező, számos gamer funkcióval megáldott készüléket gyártani úgy, hogy valóban hasznos kiegészítőket is lehessen hozzá kapni már a megjelenés napján.

Azóta számos riválist kapott maga mellé a ROG Phone, a gyártók pedig rájöttek, hogy ez egy igenis létező szegmens, sőt a mobiljátékok óriási népszerűsége egy igen jövedelmező szegmenst alkotott, nem véletlen, hogy olyan nevek vannak már itt, mint a Razer vagy a Xiaomi és őket állítólag hamarosan a Samsung is követheti. Ezek a gyártók már mind tervezik a következő gamer-orientált okostelefonjukat, a piaci pletykák pedig azt sugallják, hogy már a megjelenés előtt komoly versenyfutás zajlik az ASUS és a Razer között. A cél azonban most még nem a minél nagyobb eladási darabszám és a népszerűség, hanem a Tencent megnyerése partnerként.

A Tencent Games tarsolyában ugyanis számos rendkívül népszerű mobiljáték található, többek között a PUBG Mobile, mely továbbra is az egyik legnépszerűbb játék a platformon. Állítólag mindkét vállalat szeretné maga mellé állítani a kínai fejlesztőket, melynek természetesen a végső célja az, hogy a játékosok az ő mobiljaikkal játszanak Tencent játékokat, tehát az óriási marketing érték mellett nagyon komoly sales is lehet a megállapodás mögött.

Azt még nem tudni, hogy a Tencent melyik nagy gyártót választja majd, ha egyáltalán társulnak valamelyikkel, mert pénzük bizony arra is lenne, hogy saját gamer mobilt fejlesszenek, de persze az is lehet, hogy már rég megszületett a megállapodás és már javában folyik a fejlesztés. Az biztos, hogy még idén számos új gamer mobilt kapunk, ha pedig az ASUS jön ki győztesként a Tencent kegyeiért folytatott versenyből, akkor még komolyabb ajánlat lehet majd az új ROG Phone.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close