Vízhűtést kapott az ASUS csúcskártyája

A grafikus kártyák piacán jelenleg az NVIDIA kínálja a frissebb és erősebb modelleket, az új RTX széria tagjaira pedig bizony tudnak komoly modelleket építeni a partnerek. Az ASUS élt is a lehetőséggel és rögtön a család fejét, az RTX 2080 Ti-t vette kezelésbe.

Bemutatkozott ugyanis az ASUS ROG MATRIX GeForce RTX 2080 Ti, melynek már a neve is nagyon komoly és akkor még nem is beszéltünk a felépítéséről és az erejéről, de ne aggódjatok, fogunk, hiszen mindkét téren kimagasló újításról beszélhetünk.

Elég csak ránézni az újdonságra, már látszik, hogy itt bizony valami komoly fejlesztés bújuk meg a három ventilátor és az RGB világításos hátlap között. Az Infinity Loop névre keresztelt fejlesztés ugyanis ötvözi a vízhűtést és a léghűtést, ezáltal pedig képes kordában tartani azt a brutális teljesítményt, amit kipréseltek az NVIDIA által nyújtott lapkából.

A gyártó egyenesen azt állítja, hogy ez a fejlesztés nagyjából egy 240mm-es radiátorral rendelkező normál vízhűtés teljesítményére képes, mely kicsit optimistának tűnik, de amíg kordában képes tartani ezt az elemi erőt, addig nem is nagyon érdekelnek minket ezek a részletek.

A két darab 8-as tápálletást igénylő kártya alapjáraton 1815MHz-es órajelet kapott, természetesen megkapjuk a 11GB GDDR6-os memóriát és nem hiányzik az ASUS Aura Sync RGB technológia sem. A kártya vélhetően egészen brutális áron kerül majd a boltokba, nagyjából a Poseidon széria irányát veheti fel, így egy komplett felső-középkategóriás gép ára sem tűnik elsőre túlzásnak vele kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Close
Close